Miód na stole
Bez kategorii

Miód – rodzaje i właściwości

Mówi się „jakie pszczoły, taki miód”, jednak w rzeczywistości właściwości miodu zależą głównie od tego, z jakich roślin pszczoły zbierały nektar i od pyłku kwiatowego. Dojrzały miód ma konsystencję gęstego syropu krystalizującego się w okresie przechowywania. Warto poznać odmiany i właściwości miodu, by z głową stosować „domowy lek” na różne dolegliwości.

MIÓD AKACJOWYMiód akacjowy

MIÓD FACELIOWYMiód Faceliowy

MIÓD GRYCZANYMiód gryczany

MIÓD LIPOWYMiód Lipowy

MIÓD RZEPAKOWYMiód rzepakowy

MIÓD SPADZIOWYMiód spadziowy

MIÓD WIELOKWIATOWYMiód wielokwiatowy

MIÓD WRZOSOWYMiód wrzosowy

Materiały pochodzą z Ekokalendarz.pl.

Copyright © 2010-2017 Alleceny. Wszystkie prawa zastrzeżone.

Subscribe to our newsletter

FreshMail.pl
 

Subscribe to our newsletter

FreshMail.pl